Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

Legendary: A Marvel Deck Building Game – Paint the Town Red

2019. május 20. - xoxoxkapitany

SPOILER ALERT! Pókember is részt vett a Titkos Háborúban. Ez a történet megérne egy külön filmet amúgy. A győztesek jutalmat kaptak, hősünk így jutott hozzá a fekete ruhához. Akkor még nem tudta, hogy a ruha valójában egy szimbióta, vagyis élőlény. Ez meg is magyarázta, hogy az hogyan volt képes csodálatosan változtatni az alakját, mint Pom-Pom. És nem csak kifordított bundakesztyűvé vagy szobafestőpemzlivé tudott átalakulni, hanem komplett utcai ruhává. Ám a szimbióta ragaszkodása Peter Parkernek egyre kényelmetlenebb lett, sőt az életére is tört, mint egy szíve szakadt szerelmes, mikor megtudta, hogy el akarja dobni hősünk, mint egy megunt... ruhát. Kénytelen volt Mr. Fantastic segítségével megszabadult tőle. A dühös, bosszúra éhes szimbióta új társra lelt Eddie Brock személyében. Match made in Heaven, mondják lengyelül. Eddie Brock Peter Parker ellenlábasa volt, innen a zsigeri gyűlölet, ahogy a szimbióta sem szívelte a Pókfejet. Ketten összeforrva alkották meg Venomot. A 2018-as film ezt az eredet történetet kissé szabadabban kezelte. Sebaj. És jött az Amazing Spider-Man #360-as száma. Miután Venom elmenekült cellájából a szimbióta ott hagyta ivadékát, ami/aki rátalált Cletus Kasady-re. A kapcsolat a szimbióta ivadék és Kasady között erősebb volt, mint Brock és Venom között. Plusz Kasady igazi szociopata szadista is volt. Teljesen gyogyós. A párosból megszületett Carnage, a Vérontó, aki a várost vörösre festette, a Maximum Carnage sorozatban. Reméljük filmen is láthatjuk majd, hisz Woody Harrelson vigyora, ha minden igaz, a Vérontó megjelenését vetítette előre a Venom film végén. 

maximumcarnage-700x360.jpg

Tovább dübörög a Legendary: A Marvel Deckbuilding Game sorozat. A Paint the Town Red egy kiegészítő csomag. Mondhatni egy pakli kártya, ami 2014-ben jelent meg az Upper Deck-nél. Devin Low továbbra is az értelmi szerző. A játék pedig továbbra is kooperatív.

A dobozban találunk 100 darab kártyát és 1 darab nyúlfarknyi leírást. Nyilván a kiadó feltételezi, hogy már megvan az eredeti játék, így annak a szabályainak ismertetésére nem pazaroltak időt, csak az új dolgokat ecsetelték.

Ezúttal a Vérontó és Mysterio a két fő-főgonoszunk. A Hősök Pókember barátai, rokonai és üzletfelei, azaz mi. A Fekete Macska, a Skarlát Pók, Spiderwoman, a Szimbióta Pókember. Mellettük a Marvel Lovagok közül előkerül a Hold Lovag is.  2 Gonosztevő csoportot is kapunk: a Baljós Hatost (Sinister Six) és a Maximum Carnage-ot. Emellett 4 új Terv is bekerült a pakliba. Jogosan bizsereg a pókösztönünk, veszély közeleg!

pic2024982.jpg

Mivel most csak a kiegészítő a téma, az alapjátékot és annak szabályait nem részletezem. Itt van. 

Helyette pár gondolat. Az új képesség a falmászás nagyon praktikus. A megvásárolt karakter nem a dobópakliban landol, hanem a húzópakli tetején, persze csak abban az esetben, ha a Wall-Crawl felirat rajta van a kártyán. Így gyakorlatilag a következő lap épp ez a karakter lesz. Kicsit pörgeti a játékot. A másik dolog a Feast, vagyis Lakomázás vagy esetünkben inkább Falás. Ez Venom és az ő kis barátainak a képessége, ami annyit tesz, hogy a paklink legfölső lapját azonnal KO-zuk. Nincs apelláta. Carnage genyó. 

Mysterio, mint főgonosz egy közepesen nehéz ellenfél, ahogy a Baljós Hatos csapata is elmegy csendben a farvizen. Talán Kraven, a Vadász, és a Homokember akik említésre méltóbbak. Na de a Vérontó! Legyőzni is csak-csak, éppenhogycsakcsak, de ez a Feast dolog szörnyen megnehezíti az ember-fia életét. A csipet-csapata minden tagja rendelkezik ezzel a képességgel, így gyakorlatilag futószalagon hajigálhatjuk ki a jobbnál jobb lapokat. Bele kell húzni rendesen, ha le akarjuk győzni. Mondjuk... Vérontó. Nomen est omen. Nincs okunk vitatkozni.

pic1958148.jpg

A Paint the Town Red nagyon jó. Simán érdemes összepárosítani az alapjáték Pókicájával és komáival. Úgy azért már javulnak az esélyek. A grafika szokás szerint ott van, nincs hiba. Én speciel külön örültem a Fekete Macskának. Hát kinek ne lenne Felicia Hardy a szíve csücske? Ehhez hozzá jön, hogy a karakter tulajdonságai jól adják a képregény karakterét. Gyűjthetjük lelkesen a lapokat, de a végén vagy szerencsénk van vagy nincs. Klafa, pont ahogy kell a Fekete Macska esetében. Továbbra is 45 perc a szintidő, ami továbbra is képlékeny. Rosszabb esetben Carnage és haverjai felfalnak mindent pikk-pakk. A 14 éves korhatár még mindig javasolt. A témaválasztás az egyetlen ok, ami miatt meggondolandó, hogy növeljük 18 év fölé. De ez egyéni döntés kérdése. A nyelv angol. Nix magyar. Egyedül, vagy többen is simán játszható, mint az közismert.

Nekem nagyon gyere be kiegészítő. Csak ajánlani tudom, ár-értékre. Meg aztán, simán befér a nagy dobozba.

"Mindenki célpont!" - Cletus Kasady

Típus: Pakliépítő
Játékosok száma: 1-5
Ajánlott kor: 14+ év
Játékidő: 45 perc
Grafika: 4/5
Komplexitás: 2/5
Újrajátszhatóság: 3/5

Összesen: 5/5

Játszottál már ezzel a játékkal? Mik a tapasztalataid? Írd le kommentben! Ha nem, akkor próbáld ki, és utána írd le, hogy tetszett!

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr614835958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása