Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

Maradj Talpon! (18+)

2020. március 16. - xoxoxkapitany

Nyuszi  <3

bunny.jpg

A Mardj Taplon! játékról semmit nem tudni azon kiívül, hogy létezik. Nem összekeverendő a televízós verzióval, ahol a játékosok tudásukat akasztják össze, és a kiesők lepotyognak egy többpengés daráblóba. Na jó, ez nem igaz. De tényleg szószerint esnek ki, vagyis le. Esetünkben a táblán a Nevlini nevű cég neve szerepel. Utánanézve ők egy online kereskedés, akik mindenféle eszement ökörségeket árulnak - példul mókás konyhai kötényeket. Így a játék múltja és szülőatyja(i) is költői homályba vész. Van és kész.

A doboztartalma a következő: izé.. doboz az nincs. Nájlon zaccserban kapható a játék, ami egy tábla, 4 mini felespohár és semmi több. Leírás sincs. Minden tudnivaló a táblán van.

No, akkor így az is vili, hogy leírás hiányában a játék sem akar minket jobban feltüzelni, mint amennyire már a tüzes víz fogyasztásától tüzesek vagyunk.

20200316_092351.jpg

Mi a játék célja? Igazából ez sem tisztázott. De ha bátran tippelni akarnék, akkor azt mondanám, hogy inni, inni és még inni, és az nyer, aki utóljára dől ki. Vagyis marad talpon.

A játék szabályai a játékosokra vannak bízva, így én is csak a saját kútfőmet, illetve a józan paraszti eszemet tudom használni.

Készüljünk elő! Foguk meg a telefonunkat, és messzendzseren, sms-ben, viberen vagy ahogy tudjuk trombitáljuk össze a szűk ivó kört. A játék maximum 4 főre van optimalizálva, mivel ennyi mini felespohár áll rendelkezésünkre. Amint összeállt a csipet-csapat jöhet a következő lépés. Mossuk jóóóóól el a poharakat. Fontos a higiénia! Vegyük elő a kedvenc szeszeinket. Lehet egy fajta, de lehet 4 fajta is. Persze jobb nem keverni...én úgy hallottam. Töltsük meg a poharakat. Rájuk van írva 4 név, ezeket a játékosok használhatják, mint alteregók. Tintás, Piás, Alkesz és Alkohol Bogár. Ha készen állunk jöhet a mehet!

Mivel szabályok híjján nincs rendelkezés, a legjobb, ha kiválasztjuk a kezdőjátékost random mód. Ő fogja a tábla közepén lévő nyilat és megpörgeti. Amit pörget, azt kell tenni. 1 akciót hajthat végre. Miután megvan, a tőle valamelyik oldalra ülő játékos jön. Igyekezzünk egy irányba haladni.

A következő akciókat lehet kipörgetni. Nem tudom mennyire kell őket túlmagyarázni, mert szerencsére meglehetősen egyértelműek.

Barkóba! Gondolj valammilyen tárgyra azon a helyen, ahol játszotok és a többieknek barkóbázva ki kell találniuk, amire gondoltál. Aki nem találja el, annak innia kell.

Joker. Te mondod meg, hogy ki igyon.

A fele piádat idd csak meg, majd adj egy pacsit a többieknek!

Rajtad kívül mindenki igya meg a pohara tartalmát!

Húzóra idd meg a piádat!

A neked jobbra ülő játékos igya meg a piáját!

K.O. sarok. Te mondod meg, ki igyon.

Pörgess és akire rámutat a nyíl, vele kell innod!

A neked balra ülő itassa meg veled a poharad tartalmát!

Büntető mező: Igyál egy pohár vizet!

Vigyázállás! Állj vigyázva amíg valaki újra kipörgeti ezt a mezőt és levált. Addig minden pörgetés után csinálj két guggolást!

A játék addig tart, amíg... Nos... Khm... Ééééééééés ennyi! Ezek ismeretében már neki is lehet állni játszani!

20200316_092329.jpg

Mit mondhatnék? A Maradj talpon! egy egyszerű, de nagyszerű játék. Persze ízlések és pofonok. A szabályok még leíratlanul is egyszerűek, csak olvasni kell tudni, amíg lehet. Ami talán olyan "izé", hogy a poharak kb. 3 cl-esek. Így a játékidő hossza merőben függ a választott szesz alkoholfokától. Hisz', aki egy 90 fokos cuccal fut neki, az hamar végez. A játékidő tehát meglehetősen rugalmas. Fél óra? Egy óra? Bambival pedig örökké tarthat. A grafikára nem lehet panasz, ugyanis nincs. A tábla színes, a színek élénkek. Ez minden ami elmondható róla. Az alkatrészek minőségére sem lehet panasz. Mert hát, ha nincs igény, és nincs alkatérsz, akkor nincs csalódás sem. A nyíl jól pörög, ez fix. Az akciók (ahogy a mechanizmus is) egyszerűek. Igazándiból a vigyázállást nem értem valahogy, mert a franc akar félrészegen egy asztal mellett haptákban állni, amíg valaki ki nem pörgeti az adott mezőt, nochdazu guggolgasson a bábolnai csődör közben. Na, meg az "igyál vizet"... Az egy iszonyat büntetés. A kitalálók igen csak cudar népek lehettek. Varia az nincs benne, max a piákat lehet variálni. Mondjuk nem is kell több. Sőt! Az kéne még! Fejben tartani 20 feles után, hogy melyik mező mit jelent. A tábla picinyke, így portábilis. Kocsma, házibuli, vagy ahol jól esik mehet. Csak essen jól. Végső elkeseredésünkben (pl szerelmi bánat után) egyedül is játszható. Senki nem fog megszólni minket és semmi szabály nem tiltja. Reméljük erre nem kerül sör. Az ajánlott kor alsó határát a törvény írja elő. A játék beszerzése kissé problematikus lehet, mert én példul az említett cég honlapján sem találtam. Én speciel Tóni bácsi sarki kis boltjában botlottam bele, aholis az utols darab volt a készleten. Aki hozzájut, becsülje meg nagyon! Nehogy elhánnya valahova.

A Maradj Talpon! egy klafa, piás partijáték. Nem is kell ezt tovább cizellálni. Egs!

"Jaaaaaaj a húsoskááááposztaaaaaaaaa

A kutya körbe h*ggyozztaaaaaaaaaa" - népi kanyargós végű

Játékosok száma: 1-4
Ajánlott kor: 18+ év
Játékidő: változó perc, ki számolja?
Grafika: 1/5
Komplexitás: 1/5
Újrajátszhatóság: 1/5
Helyigény: kicsi
Nyelv: magyar

Összesen: X%

Játszottál már ezzel a játékkal? Mik a tapasztalataid? Írd le kommentben! Ha nem, akkor próbáld ki, és utána írd le, hogy tetszett!

Ímhol egy kép a macskajajról, ami a játék esetleges utóhatása. A segítőkész Macska Marcella demonstrálja az eredményt egy teljesen autentikus, véletlenül sem fotósoppolt képen.

macskajaj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr5615525488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása