Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

Exploding Kittens: Imploding Kittens

2019. február 10. - xoxoxkapitany

A tüzeskedés már az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. "Ne játssz a tűzzel!" - mondta mindig Nagyi. Meg azt is, hogy "Kapsz egy frászt." És általában kaptunk... Na, de vissza! Pontosan nem tudni a lőpor eredetének dátumát, bár az első utalások i.sz. 142-re mutatnak. Ám az biztosan állítható, hogy a lőpor már a VII. század óta bombák gyártására is szolgál. Egy bizonyos Jurchen Jin serege használta őket az írásos emlékek szerint először a Song dinasztia városai ellen. A XIII. századra futó tűzként terjed a romboló eszköz. Változatos felhasználási lehetőséget nyújt napjainkban is a pusztítás eszközeként. Lehet gáz, repesz, bunker robbantó, páncéltörő, pokolgép, időzített, kanócos, gránát formájú és persze thermonukleáris is. Gyönyörű... :(

250px-operation_upshot-knothole_badger_001.jpg

Az Exploding Kittens-ről már volt szó. Természetesen, amikor egy játék ekkora siker jönnie kell a kiegészítőknek. 2016-ban meg is jelent az első kiegészítő, az Imploding Kittens. Befelé robbanó cicák? Hm.. mondjuk. A kiadó cég ugyanaz, ahogy az agyamentek is, akik az alap játékot kitalálták. Tessék elovasni a korábbi jegyzetet!

A doboz meglepően nagy. És nagyon vékony. Kapunk 20 kártyát (19 akció kártya és 1 imploding/robbanó cica), 1 leírást és 1 szégyen nyakörvet (emberi méretben).

pic3098072.jpg

A játék menete a régi, a cél ugyanaz maradt. Ami változik a kiegészítővel, az az új akciók: célzott támadás (kijelölünk valakit és az a 2x húzást próbálja megúszni) és a kör megfordítás (értelem szerűen). Az újfajta robbanó cica máshogy működik, mint az eredetiek, mégpedig: amikor először kihúzzuk a lapot nem robbanunk fel, nem is hatástalanítunk, csak simán visszatesszük egy titkos helyre a húzópakliba, csakhogy arccal felfelé. Ami a csavar, hogy nem lehet hatástalanítani innentől fogva. Látjuk, hogy jön, és próbáljuk elkerülni a húzást, mert jön a PUKK.

A szégyen nyakörv? Biztos találkoztunk már a "sosem tudom, ki következik és merre megy a kör" játékossal. Bosszantó tud lenni. Egyszerű a megoldás! Nyakörvet neki! Abban a pillanatban, hogy valaki megkérdezi az előbbi kérdések valamelyikét már meg is kapja a nyakbavalót. Úgy tessék elképzelni, mint amit a kutyusok kapnak bizonyos orvosi beavatkozások után. Csak ez emberi méret és rá van nyomtatva, hogy a kör vagy jobbra vagy balra megy. Így bárki ránéz tudja. Megj.: inni és enni kissé problematikus benne. Éééés ennyi az újdonság.

pic3098074.jpg

Hááááát.... meh... nem annyira... szóval, nagy doboz, kicsi tartalom, nagy elvárás, kisebb teljesítés ezúttal. Az új kártyák nem adnak igazán annyit hozzá szerintem. A célzott támadás kártya kb. ugyanaz mint a dupla pofon. A kör megfordító az okés. A szégyen nyakörv tényleg vicces. Bár onnantól, hogy valaki megkapja senki nem kérdez többet, inkább csak sandán hunyorog, hogy vajon ki jön és merre megy a kör. Kb. az első ember egyben az utolsó is, aki hordja a játék végéig. De ez csak "aranyos". A grafika maradt a régi bevált stílus, a szövegezés vicces, mint mindig. Arra vigyázni kell, hogy a különböző kiadások különböző hátlappal rendelkeznek, így már messziről látni, ha kiegészítős lap jön - pl. "az a" cica. De ez apróság.

Aki teljes játékélményt szeretne mindenképp ruházzon bele, a többiek pedig ehhez a haverhoz fognak járni játszani, mert nagyon jó kis játék ez amúgy. Mau. Mau. BUMM! ...mau

Típus: Kártya
Játékosok száma: 2-6
Ajánlott kor: 7+
Játékidő: 15 perc
Grafika: 4/5
Komplexitás: 2/5
Újrajátszhatóság: 4/5

Összesen: 3/5

Játszottál már ezzel a játékkal? Mik a tapasztalataid? Írd le kommentben! Ha nem, akkor próbáld ki, és utána írd le, hogy tetszett!

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr9514619268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása