Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

Arkham Horror: The Card Game – Carnevale of Horrors: Scenario Pack

2019. február 17. - xoxoxkapitany

A Carnevale di Venezia egy évente megrendezésre kerülő ünnepség. Hamvazó szerda előtt két héttel veszi kezdetét és húshagyó kedden ér véget. A farsang ünnepe ez, álarcok, díszes ruhák, karnevál herceg és hercegnő. Maga a karnevál szó a "hús elhagyása" kifejezésből alakult ki - carne levare (latin). Már az ókorban is tartottak álarcos eszem-iszomokat, melyek épp a mai farsanggal estek egy időre, bár akkoriban Dionüsszosz istent dicsőítették a tivornyák. Ahogy haladunk tovább az időben az ünnep megmaradt, csak elvesztette "pogány" jellegét és a kereszténység égisze alatt élt tovább. Innen hát a húshagyó keddhez való kötődése. A XVIII. századtól pedig Velence már hivatalosan is a karneválok fővárosa lett. A bauta volt az első maszk, amit az arisztokraták hordhattak csak.

masks_carnival.jpg

2016-ban jelent meg az Arkham Horror LCG új kiegészítője, a Carnevale of Horrors. A Fantasy Flight Games jóvoltából beszerezhetjük a kompakt kis csomagot, ami egy önállóan is játszható scenariót tartalmaz. Nem kell hozzá más csak az alap játék, és a jól bejáratott karaktereink a cók-mókjukkal.

Mi minden van a csomagban? Nem kell nagy levegőt venni a felsorolás előtt, hogy kitartson a szusz, mert 62 kártyát és egy leírást kapunk. Kész pasz.

pic3927284.jpg

És ahogy korábban már volt szó az Arkham Horror kártyajátékokról (itt volt szó. meg itt) ez a pakli kártya is biza egy komplett történetet tartalmaz, annak variációival, ránk bízva, hogy oldjuk meg a rejtélyt a nyomozó kollegákkal, és persze a szerencsében is bőszen bízva.

A maszkok és rejtélyek városába visz a játék. A karneváli forgatagban álarcok mögé rejtve halad az utcákon az ünneplő tömeg és az összeesküvés tagjai. A lagúna mélyéről valami gyanús, valami sötét és szörnyű látszik érkezni. Rajtunk áll, hogy megállítjuk-e.

pic3310708.png

Ez ismét olyan játék, ahol ha ennél többet mondanék, már spoiler lenne. A setup-ot szépen leírja a haszn-út-mut, ahogy a cselekményen is végig vezet. Lehet kooperatíve akár 4-en is játszani, de ha valaki bátor egyedül is elvegyülhet a forgatagban. A kártyák a megszokott színvonalat hozzák, ahogy a grafika is. Nagyon jól beleillik majd az Arkham Horror kártya gyűjteményünkbe. Itt is rá kell szánni azt az 1-1,5 órát, mert a káosz zsák nagyon "meg tud tréfálni" bennünket és ha nem vigyázunk jöhet egy szoft restart. Megesik. Magyar kiadása még mindig nincs sajna.

Külön klafa a helyszínek elrendezése, ugyanis kör alakban kell őket letenni, és csak előre haladhatunk, ezzel is nagyon adva a karneváli hangulatot. Megéri végig játszani, mert ha ügyik voltunk, kapunk ajit. Nagyon ajánlott, érdemes, jó, tessék csak. Ha egy korábbi Arkham Horror kiegészítő már bejött, azért, ha ez lenne az első kiegészítő, akkor azért. Nem nagy pénzügyi beruházás, annál több játékélmény megtérülés. Nekem ezek a velencei fehér maszkok mindig creepy-k voltak, de így meg főleg, hogy kultistákat rejtenek!

"And He shall put on the semblance of men, the waxen mask and the robe that hides, and come down from the world of Seven Suns to mock…"
     –H.P. Lovecraft, Whisperer in Darkness

Típus: Kártya
Játékosok száma: 1-4
Ajánlott kor: 14+
Játékidő: 60-120 perc
Grafika: 4/5
Komplexitás:3/5
Újrajátszhatóság: 5/5

Összesen: 5/5

Játszottál már ezzel a játékkal? Mik a tapasztalataid? Írd le kommentben! Ha nem, akkor próbáld ki, és utána írd le, hogy tetszett!

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr3214631444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása