Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

Marrying Mr. Darcy - Emma expansion

2020. május 15. - xoxoxkapitany

Ez a bejegyzés lesz a Mr. Darcy-ról szóló trilógia befejező darabja. Utolsó abból a prózai okból kifolyólag, hogy nincs több kiegészítője a játéknak. Eddig ugyebár volt az alapjáték,  aholis Bennett úr folyton fecsegő feleségével 5 fruskájának fog férjet fogni. Természetesen megfelelő hozomány reményében. Plusz volt egy élőholt kiegészítés, ahol az imént említett családra és a kérőkre zúdul rá egy rakat... nos... élőholt. És most itt van Emma. Bevallom nem vagyok járatos a témában, így a szakirodalom után nyúltam, ami eképp ír róla: Emma Woodhouse egy gazdag elkényeztetett lány, aki apjával él, mivel nővére már férjhez ment. Belép még a történetbe Harriet, akit Emma pátyolgat, aztán kezdetét veszi itt is a szerelem galore. A végén pedig frigyre lép... de nem árulom el ki kivel. Tessék elolvasni!

800px-emmatitlepage.jpg

Az Emma 2 évvel az alapjáték után jelent meg 2016-ban. Az alkotópáros a régi: Erika Svanoe az eszmei anya és Erik Evensen az illusztrátor. A kiadó maga Erika.

Ha úgy nézem, ez nem más mint egy pakli kártya. Tartalmilag: 60 darab eseménykártya, 6 darab hősnő, 5 darab kérő. 6 darab segítségkártya, 3 drarab élőholtkártya és 1 darab szabálykártya. Amúgy jó vastag. Épphogy ki nem buggyan a dobozból.

Nincs írásbeli feltüzelés se a dobozon, se a kártyákon.

pic2861370.jpg

Akkor mi a feladat? Ugyanaz, mint eddig: férjhez menni. Egyszerű, nem? Nos...

Mielőtt belemegyünk, annyit fontos tudni, hogy ez a kiegészítő az élőholt kiegészítőt alapbol úgy veszi, hogy megvan nekünk, és épít rá. Szóval előbb az élőholtak, aztán Emma.

A játék menetét az alapjátékból ki lehet szaszerolni, ahogy az élőholtos dolgokat a kiegészítő leírásából.

Mi az, ami új tehát?

A hősnők! Emma Woodhouse, Augusta Hawkins, Miss Bates, Anne Taylor, Harriet Smith és Jane Fairfax. 

Na meg a kérők! Mr. Knightley, Frank Churchill, Mr. Elton, Robert Martin, és a jó öreg Mr. Weston

A többi újdonság az a sok-sok új esemény kártya, amivel szembe kell nézni. Természetesen megspékelve a zombikkal. 

Minden más a régi. Éééééééééééés ennyi! Ímhol a lovagok sora:

pic2868411.jpg

Az Emma kiegészítőről túl sokat nem is kell mondani. A grafika, a játékmenet a megszokott, a nyelv angol. Fontos, hogy az élőholt kiegészítő kell hozzá. Ami nem is drága portéka, akkor van bibi, ha nem kapható. Viszont, ami üdvözlendő fejlődés, hogy Erika Svanoe most tényleg jobban elengedte a fantáziáját és az események sokkal viccesebbek/izgalmasabbak mint az alapjátékban. Hm... izgalmas... már amennyire egy leányregény izgalmas lehet a maga módján. Az eredeti játék doboza még éppenhogy elnyelte az élőholt kiegészítést, de ez már nem fér bele. Külön dobozban hurcolhatjuk. Nyilván nem számoltak vele. Talán a 6 fős játék kicsit túlzás, de 3-4 fővel vígan el lehet lenni. Felmerül a kérdés, hogy az Értelem és érzelem, a Mansfield-i kastély vagy a Meggyőző érvekből is készül-e játék? Vagy akár egy másik írótól, mert az ötlet tök klafa. Nyuszi.

Az Emma az a kiegészítő, ami nem nagy beruházás, de egy tök jó és újabb játékélményt na meg variát ad. Tényleg megéri. Csak ne felejtsük előtte beszerezni az élőholtakat...

"A szerelmeseknek minden téma érdekes, s bármilyen téma jó bevezetés olyasmihez, ami már a szívükre tartozik."

- Emma 

Játékosok száma: 2-6
Ajánlott kor: 13+ év
Játékidő: 30-60 perc
Grafika: 4/5
Komplexitás: 1/5
Újrajátszhatóság: 2/5
Helyigény: közepes
Nyelv: angol

Összesen: 72%

Játszottál már ezzel a játékkal? Mik a tapasztalataid? Írd le kommentben! Ha nem, akkor próbáld ki, és utána írd le, hogy tetszett!

Marcella Macska már ismerkedik a produktummal, hisz nagy rajongója a szerelmi történeteknek.

20200515_111107.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr1915693142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása