Társasjátékok

Miplik - Hungarian Meeples

Miplik - Hungarian Meeples

XI. Társasjáték Fieszta

2019. május 30. - xoxoxkapitany

fieszta.jpg

Stílusosan  2019. május 11-én került megrendezésre a XI-dik, de hopp! Ácsi! Mielőtt belekezdek, egy disclaimer:

Jelen írás célja az újra és újra megrendezésre kerülő rendezvény és a társasjátékozás hobbi népszerűsítése. Azaz nem fizetett promóció. Ez egy élménybeszámoló.

Szóval, stílusosan  2019. május 11-én került megrendezésre a XI-dik, Gémklubos Társasjáték Fieszta. A helyszínt a az újpesti Csokonai Művelődési Központ szolgáltatta. Kapunyitás 10-kor, zárás 18 órakor volt. Erről a kapuról van szó:

20190511_172651.jpg

Az 500 HUF-os, levásárolható beugró inkább jelképes volt. Meg kell jegyezzem, hogy a pénztáros néni jófejsége külön pluszpontot ért! *kacsint* 

Beérve az a látvány fogadott, ami minden társasos gémer álma: bazi sok ember és mind társasozik. A háttérben talán a "Halleluja" egy angyali kórus előadásban is hallható volt egy pillanatra. De ez nem biztos. Itt látható, hogy délutánra, amikoris ez a kép készült, sem hagyott nagyon alább a játékkedv. De miért is hagyott volna? Majd' 100 játék várta a lelkeseket kipróbálásra!

20190511_162335-1.jpg

Ha valaki meg úgy gondolta, hogy "Hínnyedemegtetszettezajáték!", az simán megvehette. A kínálat bőséges és gazdag volt. Mi is így gondoltuk, hogy hínnye. Csak hát, itt futottunk bele a rendezvény egyetlen bibijébe (vagy a sajátunkba?), miszerint nem lehetett kártyával fizetni. Persze készpénz van az embernél, hogy ne pisiljék körbe a kutyák, de ha mondjuk a képen látható Star Wars: Lázadást akartam volna megvenni - amiről már a méretén is látszik, hogy nem 2 Forint - , sajna hoppon maradtam volna. Tanulság: informálódni előre, hogy lehet-e, és ha nem készülni kessel. Jaaaj, és ott a Fesztáv is. Az is rajta van a listán...

20190511_162548-1.jpg

Mivel ott ki lehetett próbálni, igazolást is nyert, hogy klafa játék. A kipróbálható játékok hadáról még kép, amin rajta van a játékokat kipróbálók hada is.

20190511_162543-1.jpg

Maximális elfogultságtól vezérelve megjegyzem, hogy egy másik izgalmas játék is ott volt, ami csak jobban felcsigázott. A (szinte)nyerhetetlen Pandemic sorozat tavalyi tagja, a Róma bukása. Remélem előbb-utóbb az is górcső alá kerül a blogban minálunk. *megintkacsint*

20190511_171337.jpg

Aki úgy döntött, hogy szívna egy kis friss újpesti levegőt, az kimehetett hátra az udvarra. És ott mi fogadta? Hát persze! Még több játék! Szép napos időn és levegőn, roppant helyes módon. Asztalok, mellettük padok, az asztalon játékok. Ezen az asztalon példul a Kódfejtő játék volt. *halkanmondja* Szintén listás. 

20190511_171109.jpg

20190511_171257.jpg

Ott a Skull. Az játsszon vele, aki jól tud kamuzni! És legalább 4-en van.

Aki a nagy játékban megéhezett vagy megszomjazott innen is elérte a büfét és falatozhatott. Erről most nincs kép. De büfét már mindenki látott. Remélem. Ha mégsem, akkor hagyj kommentet és legközelebb arról is lesz fotó! No para!

Viszont itt már meg kell említeni a siserehadat! Vagyis a Gémklub kivezényelt segítőit, a Játékmestereket. Egyenpólós fiatalok kedvesen mosolyogva, és nagyon-nagyon segítőkészen járták az asztalokat, hogy segítsenek a játszani vágyóknak. Rajtunk is látták, hogy tanácstalanok vagyunk, mint egy kisközség, ahogy egy szabálykönyvet böngésztem (mikro betűkkel volt írva) így hát odajött egy szimpatikus legény, aki bevezetett minket a The Mind világába. A többi már történelem. Szóval hála és köszönet nekik!

Még egy rakat játék képe. Pl a Bumm cica

bumm.jpg

20190511_162836.jpg

Igen, igen. A Welcome to.... (azaz a Köszöntünk...) játékot is itt láttam meg. Dehogy tetszett meg! Utttyan kérem! Itt nincs semmi bejegyzés róla! A-a.

Visszatérrve a nagyterembe, majd azon elegánsan átvonulva egy kisteremben találtuk magunkat. Ahol - el sem hinné senki - még több társasjáték volt! Biza! Nahát, hogy megint a Róma bukása. Ezt lassan jelnek veszem.

20190511_172451.jpg

Sikerült megismerkedni Társas Központ Egyesület klub egyik szervező tagjával. Tőle megtudtuk, hogy a klub minden szerdán látogatható, a játékok kipróbálhatók, a hangulat klafa, a tagsági díj szinte jelképes, viszont lehet érte kölcsönözni a - figyelj! - több, mint 1000 játékból. A hölgy elmesélte, hogy Május 1-én úgy ünnepelték meg a munkát, hogy worker placement játékokat toltak kifulladásig, amik amúgy sem rövid hangvételűek. Újpest Városháza Pince, István út 14. Mi tuti megyünk! És ti?

Még pár kép csak úgy:

20190511_171542.jpg

20190511_171642-1.jpg

A rendezvényen meghívott vendég is volt jelen. Szerencsére sikerült Győri Zoltánt lencsevégre paparazzóznom. Ő ugyebár a mit játsszunk blog és júcsúb csatorna műsorvezetője, főszereplője kéz a kézben párjával Rékával. Tessék ide kattintani és körülnézni! --> http://www.mitjatsszunkblog.hu/

Igen? Demennyirehogy! Mármint a nemrég megjelent kommunikációs társasjáték, az Igen?. A játék szintén a magyar palettát színesíti, hisz Győri úr az eszmei atyja, aki a helyszínen mutatta be a csínyját és bínyját, illetve beszélgetett a közönséggel. Mivel az ő videoblogjuk is közrejátszott a társasjáték hobbi megszeretésében, így nem lehet nem megemlíteni. Az Igen?-t meg tessék kipróbálni! Igen. Képeken dokumentálva az iménti rész:

20190511_163032-1.jpg 

gyorizoltan.jpg

Kedves naplóm, zárom soraimat. Mivel a nap végéhez közeledve kissé elfáradoztunk - a nagy gémer izgalom és túlpörgés miatt is - haza vettük az irányt egy nagy adag jól eső érzéssel, tapasztalattal és élménnyel.

Remélem a következő ilyen és ehhez hasonló rendezvényen is ott lehetünk és beszámolhatunk róla.

Addigis mindenkinek jó játékot!

- xoxoxkapitany

szorolap_2019.png

A bejegyzés trackback címe:

https://xoxoxkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr1714869032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása